Kainuulainen kalakeitto
Halleves Kainuu módra, tulajdonképpen egy halászlé recept. Kaporral!
1-1.5 liter víz
1-2 fej vöröshagyma
só
4-5 db burgonya
petrezselyemzöld (friss, aprított)
snidling
kapor (szárított)
vaj
vöröshagyma
20 dkg lazac (filé)
10 dkg sügér (filé)
20 dkg csuka (filé)
1. Aprítsa fel a vöröshagymát és tegye fel a hallal főni.
2. Hámozza meg a burgonyát, vágja kis darabokra.
3. Vegye ki a léből a halat, szűrje le a hagymát és tegye bele a burgonyát és főzze kb.10 percig.
4. Darabolja fel a halat és tegye vissza a levesbe, fűszerezze újhagymával, petrezselyemmel, már ne főzze.
5. Tálalja hagymával, vajjal barnakenyérre.
|