Hering üvegfúvó módra
Ez egy igazán ínyenc csemege azoknak, akik szeretik az ilyesmit.
Előkészítési idő: 30 perc
Áztatási idő: 12 óra
Pácolási idő: 2-3 nap
Hozzávalók:
4 db nagy hering
3 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
30 egész szegfűbors és fehér borsszem
4 db babérlevél
A pácléhez:
3 dl ecet
3 dl cukor
6 dl víz
1.lépés: Áztassuk a halat egész éjszaka hideg vízben vagy víz és tej egyenlő arányú keverékében. A folyadékot egyszer-kétszer kicserélhetjük. Ha a halat kifilézzük és eltávolítjuk a bőrét, akkor az áztatás nem szükséges.
2.lépés: Készítsük el a pácot: forraljuk föl a hozzávalókat és hagyjuk, amíg szobahőmérsékletűre hül.
3.lépés: Távolítsuk el a beleket és a belsőségeket pl. egy konyhai ollóval. Öblítsük le jól és szárítsuk meg papír törlőkendővel. Vágjuk fel kis darabokra.
4.lépés: Hámozzuk meg a hagymákat és a répákat, majd vágjuk szeletekre.
5.lépés: Töltsünk meg egy megfelelő üvegedényt váltakozva halszeletekkel, hagymával, répával és a fűszerekkel. Gőzöljük folyadék fölött.
6.lépés: Fedjük be az üvegedényt és tároljuk hűvös helyen legalább 2 napig. A heringeket néhány hétig lehet eltartani (hűvös helyen), de a legjobbak 4-5 nap után.
Tippek:
Más fűszerek is használhatók: vékony tormaszeletek, zeller, vagy mustármag.
|